Eén op de acht vrouwen wordt getroffen door borstkanker. Hart- en vaatziekten bij vrouwen is doodsoorzaak nummer één.

Dit jaar slaan het Radboudumc Onderzoeksfonds Hart voor Vrouwen en het Radboud Oncologie fonds de handen ineen om op 14 februari 2019 – Valentijnsdag – geld in te zamelen voor onderzoek naar Hartschade bij borstkanker.  We organiseren wederom een smaakvol ’Love Your Heart’’ galadiner dat plaatsvindt bij het Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. We hopen van harte dat u met ons meedoet.

Hartschade bij de behandeling van borstkanker is een nieuw onderzoeksthema van de afdeling vrouwencardiologie aan het Radboudumc. Het blijkt dat 15% van de vrouwen tijdens of (lang) na de behandeling voor borstkanker hartschade oploopt, vaak zonder dat dit ontdekt wordt. De ene vrouw blijkt een hoger risico op hartschade te hebben dan de andere.

Nu de behandeling van borstkanker de afgelopen dertig jaar zoveel beter is geworden en meer dan 80% van de vrouwen na tien jaar in leven is, wordt de kwaliteit van leven ook steeds belangrijker. Daarom willen wij meer onderzoek doen naar hartschade bij borstkanker.

Gaat uw hart sneller kloppen voor dit initiatief?
Gaat uw hart sneller kloppen voor dit initiatief? Zet dan donderdag 14 februari 2019 in uw agenda, en koop een tafel ad € 3000,00 excl BTW of stoel € 300,00 excl BTW voor u en uw gasten en geniet van dit exclusieve evenement.

Meer informatie over het gala leest u hier!